ارزش معاملات پایین و نگرانی از اصلاح مجدد شاخص کل-راهبرد معاصر
«راهبرد معاصر» روند هفته گذشته بازار سرمایه را بررسی و تحلیل می‌کند؛

ارزش معاملات پایین و نگرانی از اصلاح مجدد شاخص کل

در هفته ای که گذشت گروه های شیمیایی، فلزات اساسی، سرمایه گذاری، بانکی و قند و شکر توانستند نوسانات مثبتی را ایجاد کنند و باید دید تردیدهای بازارسرمایه باعث اصلاح دوباره شاخص شده یا با محرک‌‎های جدید به ویژه افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، بورس می تواند یک روند دیگر صعودی را آغاز کند یا خیر؟
وحید بلالی؛ کارشناس بازار سرمایه
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 05
کد خبر: ۱۳۶۶۱۳

ارزش معاملات پایین و نگرانی از اصلاح مجدد شاخص کل

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ این هفته بورس نوسانی بود و شاخص کل در ابتدای هفته کار خود را ریزشی آغاز کرده و در انتهای هفته به صورت صعودی کم قدرت به کار خود پایان داد. طبق تصویر زیر که نمودار معاملات روزانه شاخص کل بورس است، شاخص در روز شنبه با یک کندل قرمز رنگ به اندازه تقریبی کندل چهارشنبه هفته گذشته، رشد خود را در چهارشنبه هفته قبل پس گرفته و در روز یکشنبه با ریزش قوی تر و یک کندل قرمز بزرگتر مواجه شد، اما شاخص در سه روز بعد یعنی روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه، رشد کم قدرت را تجربه کرد.

 

ارزش معاملات پایین و نگرانی از اصلاح مجدد شاخص کل

 

در روز چهارشنبه با یک کندل ضعیف سبز رنگ مواجه هستیم، اما نکته نگران کننده نمودار روزانه شاخص کل واگرایی تنکان (خطر زرد رنگ) بوده که وضعیت نزولی را نشان می دهد، اگر تنکان زیر خط آبی(کیجون) قرار بگیرد وارد یک روند منفی( از چند روز تا چند هفته)  قرار خواهیم گرفت.

 

بازار چرا نوسانی شده است؟

یکی از نکات نگران کننده در بازار هفته قبل و حتی دو هفته قبل، کم بودن ارزش معاملات و پارک شدن پول های هوشمند در پرتفوی بورسی و یا صندوق های با درآمد ثابت است، معامله گران هنوز سیگنالی از افزایش شاخص کل در اقتصاد کلان دریافت نکرده اند و نگران سرمایه گذاری در بازار سرمایه هستند.

 

برای عبور پرقدرت از مقاومت یک میلیون و 600 هزار واحد نیاز به ارزش معاملات روزانه بالای 7 هزار میلیارد تومان تا 10 هزار میلیارد تومان بوده که این پول هنوز در بازار سرمایه مشاهده نمی شود، ارزش معاملات خرد در روز چهارشنبه 4109 میلیارد تومان بوده و میانگین هفتگی نیز در محدوده 5249 میلیارد تومان قرار گرفت.

 

تراز نقدینگی در سهام در روز چهارشنبه با وجود مثبت شدن بازار به منفی 234 میلیارد تومان رسید که این نکته جای نگرانی دارد، برآیند پول هوشمند نیز منفی 28 میلیارد تومان بود.

 

تعداد نمادهای سبز رنگ پرقدرت تنها 85 نماد بوده  و 218 نماد نیز مثبت بودند در حالی 239 نماد منفی و 48 نماد نیز قرمز شدید بودند و ورود پول به صندوق های درآمد ثابت نیز افزایش یافته و به 284 میلیارد تومان رسید. (معمولا فعالان حرفه ای این بازار که بیشتر آن ها از بورس ارتزاق می کنند زمانی که از روند بازار به سهم بالا نگرانی دارند پول را وارد صندوق های بادرآمد ثابت می کنند.)

 

آیا افزایش نرخ بهره بورس را به اصلاح برده است؟

با افزایش قیمت دلار به بالای 30 هزار تومان ، بازار سرمایه باز هم مستعد رشد دیگری شده است، با افزایش قیمت ارز نسبت pبرe نمادهای صادرات محوری مانند پتروشیمی ها، فلزاتی ها، معدنی ها و حتی پالایشی ها ، افت کرده و این نمادها ارزندگی بیشتری را خواهند داشت، اما این روزها بازار نگران یک عامل است و آن هم افزایش نرخ بهره.

 

دولتها معمولا در این شرایط برای کنترل نرخ ارز به افزایش نرخ بهره دست می زنند و افزایش نرخ بهره یکی از عواملی است که می تواند بازار سرمایه را به اصلاح ببرد زیرا می تواند نسبت pبرe بورس را افزایش داده و ریسک سرمایه گذاری در بورس را بیشتر کرده و بانک را محمل امن تری برای سرمایه گذاری قرار دهد.

 

وضعیت صنایع بورسی در هفته ای که گذشت؟

در هفته ای که گذشت چند خبر برخی از نمادهای بورسی را پرتقاضا کرد، نیروگاهی ها به ویژه نیروگاه های تولید برق و گاز درصدد افزایش قیمت بوده تا بتوانند انرژی بیشتری را برای فصل های گرم و سرد سال تولید کرده تا کشور دچار بحران نشود، از این رو تحلیلگران بازار سرمایه اعتقاد دارند این نمادها دارای افزایش نرخ فروش بین نرخ های 50 تا 100 درصد خواهند شد.

 

نیروگاه های برق به ویژه نیروگاه های سیکل ترکیبی این روزها به تقویت نیاز دارند و فعالان بخش خصوصی در این حوزه همواره یکی از نگرانی هایشان کم بودن نرخ پرداخت توسط مردم است، البته دولت قصد دارد با اجرای پلکانی این صنعت را برای سرمایه گذاری بخش خصوصی جذاب کند و پرمصرف ها پول بیشتری برای انرژی واریز کنند.

 

وضعیت بخش معدنی بورس بعد از سخنرانی رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب در سخنرانی با نمایندگان مجلس نکات مهمی را درباره معادن گفته و از عدم سرمایه گذاری و توجه به این بخش مهم به درستی گلایه کردند.حقیقت آن است که دنیای امروز به شدت محتاج فرآورده های معدنی بوده و ایران نیز مهد این گونه صنایع است و حتی کشورهای اطراف مانند ترکیه و عربستان نیز به این فرآورده ها نیاز مبرم دارند و ایران می تواند علاوه بر صادرات محصولات پتروشیمی، پالایشی و فلزاتی به محصولات کانی و معدنی نیز توجه ویژه ای داشته باشد.

 

ایران 68 نوع ماده معدنی با ارزش 37 میلیارد تن ذخایر اثبات شده و 57 میلیارد تن ذخایر بالقوه به ارزش 770 میلیارد دلار در سال 2014 در میان 15 کشور بزرگ مواد معدنی قرار دارد. جالب است که ایران 7 درصد منابع معدنی کل دنیا را در اختیار داشته و با احیای معادن می تواند ثروت عظیمی را برای کشور و مردم به ارمغان بیاورد.

 

اگر ایران بتواند سرمایه گذاری معقولی را در این صنعت انجام دهد، سالانه 30 میلیارد دلار درآمد از این بخش دور از دسترس نخواهد بود، جالب است بدانید درآمد نفت ایران در سال غیرتحریمی به ارزش 100 میلیارد دلار بوده و ایران از این جهت می تواند یک مکمل بسیار جذاب صادراتی برای نفت در آینده ایجاد کند.

 

گروه استخراج کانه های فلزی یا همان معدنی های بورس نیز این هفته با یک کف سازی خوب توانستند روند صعودی بلند مدت خود را تثبیت کنند. یکی از بزگترین و بهترین نمادهای این گروه نماد چادرملو است که توانسته همواره سود خوبی را عاید سرمایه گذاران کند.

 

در هفته ای که گذشت گروه های شیمیایی، فلزات اساسی، سرمایه گذاری، بانکی و قند و شکر توانستند نوسانات مثبتی را ایجاد کنند و باید دید تردیدهای بازارسرمایه باعث اصلاح دوباره شاخص شده یا با محرک‌‎های جدید به ویژه افزایش نرخ ارز در بازار آزاد، بورس می تواند یک روند دیگر صعودی را آغاز کند یا خیر؟

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده